Forberedelser

  • Startklar i Son havn 30. juni 2007 Startklar i Son havn 30. juni 2007 [Foto: Øystein Sivertsen]
  • Høsten 2005 solgte jeg Mira, min 21 fots Yamaha Jog seilbåt, og kjøpte Wims III, en 27 fot Albin Vega bygd i 1974. Vegaen var rommelig i forhold til Jogen. Det var god stueplass og under luka i kahytten var det til og med ståhøyde.

    Båten var godt utstyrt (rikelig med tauverk, anker, dregg, sprayhood, cockpitkalesje, to-bluss spritapparat, kopper og kar, og noe verktøy), og da selgeren ikke skulle ha ny båt , var jeg heldig å få kjøpt alt. Sælig nyttig var GPS'en og autohelmen.

    Det fulgte storseil og tre fokker med båten da jeg kjøpte den. To av fokkene var på rull, og den tredje fikk jeg satt på rull før seilasen startet 30. juni 2007.

    Sommeren 2006 installerte jeg solcellepanel for lading av batteriene under seilas.

    I god tid før seilasen startet, hadde jeg investert i papirkart langs hele kysten. Fra tidligere hadde jeg båtsportkart fra ca. Gøteborg til litt sør for Risør. For resten av kysten opp til Lofoten kjøpte jeg for det meste brukte sjøkart via internett. I ettertid mener jeg helt klart at sjøkart er å foretrekke framfor båtsportkart. De er nok noe mer uhåndterlige i en liten cockpit, men inneholder ofte litt mer informasjon og en trenger ikke skifte kart så ofte.